Spijkerpoepchallenge

#SPIJKERPOEPCHALLENGE

Wie het snelst de spijker in een herbruikbare fles poept!

Weten jullie hoeveel plasticflesjes we per jaar weggooien? 1, 4 miljard flesjes!! Ja je leest het goed, en dat is alleen Nederland. Wereldwijd worden er per minuut 1 miljoen flesjes verbruikt! Helaas komen veel van die plasticflesjes in de natuur terecht. Slecht voor de natuur, mens en dier! Jij kunt daar wat aan doen. Dus gebruik jij of ga je vanaf nu ook alleen een herbruikbare fles gebruiken? Doe dan met Niek en Sterre mee met de spijkerpoepchallenge en daag je vrienden uit!

Nodig: spijker, touw en herbruikbare fles

Hoe werkt het?

Maak van tevoren de spijkers aan de touwtjes vast. Let erop dat de touwtjes niet te lang of te kort zijn. De spijkers moeten lekker kunnen bungelen tussen de benen. Als het touw te kort is, hangt de spijker te snel stil. Als het touw te lang is, hangt het te dicht boven de fles. Bind het touw om je middel heen. Tijdens het spel mag je niet je handen gebruiken. Door het aannemen van de “poep-houding”  ☺ en de juiste bewegingen van heupen en bovenbenen, probeer je de spijker in de herbruikbare fles te krijgen.

Wil jij kans maken om te gaan plasticvissen met vrienden op de Amsterdamse grachten inclusief een verzorgde lunch?  Plaats je video op Tiktok of Instagram, gebruik #spijkerpoepchallenge en volg missieplasticvrijwater op Instagram.

Deel deze challenge:
Je hebt al gestemd!