Over ons

De Plastic Whale Foundation is een organisatie met een missie: plasticvrije wateren wereldwijd. Door creativiteit, positiviteit en betrokkenheid inspireren we anderen om actie te ondernemen en bij te dragen aan onze missie. Zo hebben wij een te gek scholenprogramma waaraan jaarlijks vele scholen en duizenden jongeren deelnemen. En we organiseren ieder jaar twee grote publieksevenementen die voor iedereen gratis toegankelijk zijn. Centraal in onze aanpak staat het plasticvissen, een populair event en een zeer effectieve manier om bewustwording en betrokkenheid te creëren.

Sociale betrokkenheid

In januari 2011 startte Marius Smit met een uitdaging: “Ik wil een boot bouwen van plastic afval. Alleen, ik heb nog nooit een boot bestuurd, laat staan gebouwd. Dus help me!” Met deze uitdaging wilde Marius een netwerk creëren van burgers, bedrijven en overheidsinstanties en scholen die zich gezamenlijk zouden inzetten voor een positief, concreet resultaat in de strijd tegen de plastic soep. Toen Marius zijn missie deelde op social media kreeg hij direct steun van mensen uit heel Nederland die hem wilden helpen bij zijn uitdaging. Meer en meer mensen werden betrokken bij zijn idee en daaruit volgde de oprichting van de Plastic Whale Foundation in maart 2011.

Kinderen maken impact

De Plastic Whale Foundation richt zich op de jeugd. Wij geloven dat de jonge generatie van onze maatschappij een cruciale rol speelt in het uitdragen van onze Missie Plasticvrij Water. Door ons te focussen op jongeren, kunnen we langdurig impact maken. Omdat zij de ondernemers en managers van morgen zijn; zien wij hen als belangrijke ambassadeurs van onze Missie Plasticvrij Water. Het is ons doel om zoveel mogelijk kinderen bij onze missie te betrekken, met hen het water op te gaan en hen te laten inzien dat ook zij onderdeel van de oplossing kunnen zijn.

Succesvol scholenprogramma

Om dit doel te bereiken zijn wij in 2016 een scholenprogramma gestart, waarmee we tot nu toe met 3513 kinderen en jongeren het water op zijn gegaan! Vorig jaar hebben wij ons scholenprogramma uitgebreid met een educatieprogramma voor kinderen uit groep 7 & 8. Voor meer informatie over ons educatieprogramma; klik dan hier.

Van fles naar boot of meubel

Naast de Plastic Whale Foundation, is in 2015 ook de Plastic Whale social enterprise opgericht. De onderneming organiseert plasticvis-evenementen voor bedrijven en werkt samen met diverse partners om het opgeviste plastic afval om te zetten naar waardevolle producten, zoals design sloepen en hoogwaardig kantoormeubilair. De Amsterdamse Plastic Whale vloot bestaat uit inmiddels 10 sloepen, gemaakt van Amsterdams grachtenplastic. Daarnaast zijn we in 2016 een franchise gestart in Rotterdam, waar inmiddels al twee sloepen varen, gemaakt van gerecycled plastic.

Doneer

De Plastic Whale Foundation wil zoveel mogelijk kinderen en jongeren bij de Missie Plasticvrij Water betrekken! Dankzij de groei in fondsen en donaties zijn wij vorig jaar met 2022 jongeren het water op gegaan. Help jij ons mee om de aankomende jaren nog meer jongeren bij onze missie te betrekken? Met een donatie aan de Plastic Whale Foundation maak jij het mogelijk dat er nog meer kinderen met ons kunnen plasticvissen! Meer informatie over de mogelijkheden om onze Foundation te steunen? Klik dan hier.

Kom in actie!

Volg het lesprogramma!

Kom plasticvissen!