Lesprogramma

Stop talking, start doing!

Wij geloven in de kracht van doen. Daad bij het woord voegen en een gefocuste blik op de horizon. In minder dan dertig jaar drijft er in onze oceanen meer plastic dan dat er vissen zijn. Dat mag geen werkelijkheid worden. Verandering begint vandaag, bij de leiders en ondernemers van morgen: de jongeren. Wij vinden het ontzettend belangrijk om de jeugd vandaag nog met de juiste informatie op te leiden tot de ondernemers van morgen. 

Leiders van de toekomst

Via ons lesprogramma geven we kinderen de handvatten om andere keuzes te maken en anderen te inspireren. Daarmee creëert de Plastic Whale Foundation een kettingreactie, waarbij er steeds meer ‘doeners’ aansluiten bij onze community en zo bijdragen aan onze missie. We stimuleren hiermee gedragsverandering: kinderen gaan anders om met single-used plastics en komen in actie voor plasticvrije wateren wereldwijd. Door ons te focussen op de betrokkenheid van jongeren kunnen we een directe, langdurige impact maken op de toekomst, zij zijn tenslotte de ondernemers en managers van morgen!

Missie Plastic Vrij Water

Missie Plastic Vrij Water is ons lesprogramma voor kinderen uit groep 7 & 8. Het doel van ons lesprogramma is om kinderen bewust te maken van het probleem van de plastic soep, maar hen vooral laten zien hoe zij onderdeel van de oplossing kunnen zijn! Met behulp van quizjes, thuisopdrachten en spannende missie opdrachten geven wij kinderen handvatten om tot creatieve ideeën voor oplossingen voor de plastic soep te komen. Het lesprogramma neemt de kinderen mee op missie. Om de missie te volbrengen gaan de kinderen 7 opdrachten uitvoeren, verspreid over drie lessen:

Les 1: De kinderen worden bekend met het probleem van de plastic soep.

Les 2: Kinderen krijgen inzicht in hun eigen plastic verbruik en leren zo over de verschillende soorten plastic. Daarnaast onderzoeken de kinderen hoe groot het probleem van plastic bij hun in de buurt is. 

Les 3: De kinderen worden gestimuleerd om zelf in actie te komen!

Gezien de huidige omstandigheden hebben wij ons lesprogramma in een nieuw jasje gestoken en omgetoverd tot een homeschooling variant. Gezinnen kunnen samen het probleem van de plastic soep aan de keukentafel bespreken en met elkaar op missie gaan! Klik hier voor meer informatie over ons homeschooling programma!

 

Kom in actie!

Volg het lesprogramma!

Kom plasticvissen!