Lesprogramma

Wil jij het probleem van de plastic soep in de klas bespreken en de kinderen stimuleren om zelf iets aan het probleem te doen? Volg dan het lesprogramma en neem de kinderen mee op missie!

Ga mee op missie!

Het lesprogramma is voor kinderen uit groep 7 en 8. Het doel van ons lesprogramma is om de kinderen bewust te maken van het probleem van de plastic soep, maar hen vooral laten zien hoe zij onderdeel van de oplossing kunnen zijn! Met behulp van quizjes, thuisopdrachten en spannende missieopdrachten geven wij kinderen handvatten om tot creatieve ideeën voor oplossingen voor de plastic soep te komen. De kinderen worden middels dit programma op een aansprekende manier aan het denken gezet over de plastic soep en over creatieve manieren die de jongeren zélf kunnen ondernemen om iets aan het probleem te doen.

Het lesprogramma neemt de kinderen mee op missie. Om de missie te volbrengen gaan de kinderen 7 opdrachten uitvoeren, verspreid over drie lessen:

Les 1: De kinderen worden bekend met het probleem van de plastic soep.

Les 2: Kinderen krijgen inzicht in hun eigen plastic verbruik en leren zo over de verschillende soorten plastic. Daarnaast onderzoeken de kinderen hoe groot het probleem van plastic bij hun in de buurt is. 

Les 3: De kinderen worden gestimuleerd om zelf in actie te komen!

Het educatieprogramma is gratis beschikbaar en wordt vanuit de Plastic Whale Foundation aangeboden. Ben jij enthousiast geworden, meld je via het formulier rechts aan voor het lesprogramma.

Voor docenten:

Wij vragen je je gevens in te vullen om het lesprogramma te gebruiken:


Benodigheden:

Kom in actie!

Volg het lesprogramma!

Kom plasticvissen!