De missie

De Plastic Whale Foundation strijdt voor plasticvrije wateren wereldwijd. Dit doen wij door maatschappelijk bewustzijn te creëren voor het probleem van de plastic soep, maar vooral door met zoveel mogelijk kinderen en jongeren in actie te komen door te gaan plasticvissen. Van het opgeviste plastic maken we producten, zoals plasticboten en meubilair.

Wij geloven dat de jonge generatie van onze maatschappij een cruciale en belangrijke rol speelt in het uitdragen van onze missie ‘plasticvrij water’.  Door ons te focussen op kinderen kunnen we een langdurige impact maken op de toekomst, zij zijn tenslotte de ondernemers en managers van morgen. Wij zien hen als belangrijke ambassadeurs van onze Missie Plasticvrij Water. Het is ons doel om zoveel mogelijk kinderen bij onze missie te betrekken, met hun het water op te gaan en hen te laten inzien dat ook zij onderdeel van de oplossing kunnen zijn.

Om onze wateren plasticvrij te krijgen kunnen wij niet zonder de volgende generatie! Wil jij ook onderdeel worden van de oplossing? Kijk hieronder hoe jij je kan aansluiten bij Missie Plasticvrij Water!

Wist je dat:

De plastic soep is een groeiend, wereldwijd probleem. Plastic afval vervuilt ’s werelds wateren in toenemende mate, met alle gevolgen van dien. Dieren in en om het water raken verstrikt of stikken in het plastic afval. En doordat vissen plastic inslikken krijgen wij het uiteindelijk weer op ons bord.

Kom in actie!

Volg het lesprogramma!

Kom plasticvissen!