Kom in actie!

Wil jij, net zoals Niek Roozen, Sterre van Woudenberg en heel veel andere kinderen, in actie komen en je inzetten voor onze missie voor plasticvrij water? Te gek! Op deze pagina kom jij erachter op wat voor manieren jij in actie kan komen!

bedenk of doe een challenge

Verzamel plastic afval

Ga plastic-vissen

Houd een spreekbeurt

ga met je klas op missie

Bedenk of doe een challenge!

Een van de manieren om je in te zetten voor Missie Plasticvrij Water, is door zelf een toffe challenge te bedenken om de plastic soep tegen te gaan. Door een challenge te bedenken leren de mensen die de challenge doen weer iets meer over de plastic soep EN kan je zoveel mogelijk mensen om je heen activeren om met jou mee te doen en zich in te zetten voor de plastic soep! Inspiratie nodig om een challenge te bedenken? Check hieronder de challenges die al bedacht zijn!

Verzamel plastic afval!

Een leuke manier om in actie te komen, is door een opruimactie met vriendjes, vriendinnetjes en familie te organiseren. Een opruimactie is niet alleen nuttig, maar ook nog eens heel gezellig omdat je het samen doet! Er zijn al meedere verzamelaars jou voorgegaan; check hieronder hoeveel zij met hun acties hebben verzameld en doe mee!

Ga plastic vissen!

Samen met Plastic Whale kan je op de grachten van Amsterdam en Rotterdam plasticvissen. Maar je kan dit ook gewoon ZELF organiseren. Lijkt het jou nou leuk om zelf een middagje te gaan plasticvissen op een bootje of op een kano, een zeilbootje of een sup board? Trommel je vriendjes, vriendinnetjes en familie op en kom samen in actie! 

Houd een spreekbeurt!

Wil jij nu ook je mede klasgenootjes informeren over het probleem van de plastic soep en wil je ze aanzetten om zelf in actie te komen voor de oplossing? Doe dan je spreekbeurt over de plastic soep met behulp van de volgende websites en linkjes. 

Ga met je klas op missie!

Wil jij het probleem van de plastic soep in de klas bespreken en samen met jouw klasgenootjes in actie komen? Zorg er dan voor dat jouw juf of meester zich voor ons lesprogramma inschrijft, zodat jullie in de klas met ons mee op missie gaan!