Lesprogramma voor thuis

Op dit moment zitten we massaal met onze gezinnen thuis om er met z’n allen voor te zorgen dat we zo snel en goed mogelijk de Corona crisis overwinnen! Heel hard nodig maar ook wel even heel anders en uitdagend af en toe. Daarom hebben wij een challenge voor alle gezinnen in Nederland! Wij geloven in de kracht van doen en in de ondernemers van morgen, onze kinderen! Verandering begint vandaag. Gaan jullie de komende 3 weken met ons mee op missie?! 

Wij geloven in de kracht van doen. Daar bij het woord voegen en een gefocuste blik op de horizon. Met onze educatieve game Missie Plasticvrij Water leren wij jongeren concrete oplossingen te bedenken voor de plastic soep en hun omgeving te activeren. Het doel van onze missie-game is om jouw kinderen bewust te maken van het probleem van de plastic soep maar hen vooral laten zien hoe zij onderdeel van de oplossing kunnen zijn! Met behulp van quizjes, thuisopdrachten en spannende missie opdrachten geven wij de kinderen handvatten om tot creatieve ideeen voor oplossigen voor de plastic soep te komen. Om het extra leuk voor kinderen te maken, hebben wij dit programma in samenwerking met Niek Roozen en Sterre van Woudenberg (bekend van o.a. Brugklas) ontwikkeld. Zij begeleiden de kinderen gedurende het programma en gaan samen met hen op missie!

Oorspronkelijk is dit programma uitsluitend bedoeld voor basisscholen, maar gezien de huidige omstandigheden hebben wij dit programma zo omgebouwd zodat alle gezinnen in Nederland er ook gebruik van kunnen maken!

Waarom NU?

De plastic soep is een groeiend, wereldwijd probleem. In minder dan dertig jaar drijft er in onze oceanen meer plastic dan dat er vissen zijn. Dat betekent verstoorde ecosystemen, verstopte waterwegen, en plastic in onze voedselketen. Dat mag geen werkelijkheid worden.

Deze tijd vraagt ook om verbinding en om saamhorigheid. Kinderen zijn overdag druk bezig met hun opdrachten voor school, spelen en kind zijn. Terwijl ouders druk zijn met werk, runnen van het huishouden en zetten daarnaast ook nog eens de pet van de juf en meester op. Iedereen uit het gezin doet zijn eigen ding, maar hoe leuk en fijn zou het zijn om in deze tijd met het hele gezin samen iets te doen. Samen op avontuur en door het samen te doen ook van elkaar te leren.

Ga thuis mee op missie!

Het doel van onze educatieve game is om de kinderen bewust te maken van het probleem van de plastic soep, maar hen vooral laten zien hoe zij onderdeel van de oplossing kunnen zijn! Met behulp van quizjes, thuisopdrachten en spannende missieopdrachten geven wij kinderen handvatten om tot creatieve ideeën voor oplossingen voor de plastic soep te komen. Het lesprogramma neemt de kinderen mee op missie. Om de missie te volbrengen gaan de kinderen 7 opdrachten uitvoeren, verspreid over drie lessen:

Les 1: De kinderen worden bekend met het probleem van de plastic soep.

Les 2: De kinderen krijgen inzicht in hun eigen plastic verbruik en leren zo over de verschillende soorten plastic.

Les 3: De kinderen worden gestimuleerd om zelf in actie te komen en bedenken een challenge voor minder plastic. 

Klik hier voor de handleiding voor ouders met daarin uitgebreide informatie en toelichting over elk onderdeel. 

Ben jij enthousiast geworden, meld je via het formulier rechts aan voor onze missie-game. Na inschrijving ontvang je een code om toegang te krijgen tot onze online lesomgeving. 

Klik hier voor de handleiding voor ouders met daarin uitgebreide informatie en toelichting over elke les. 

Voor ouders:

Wij vragen je je gevens in te vullen om het lesprogramma te gebruiken:


    Benodigheden:

    Kom in actie!

    Volg het lesprogramma!

    Kom plasticvissen!