Missie plasticvrij water - De Battle

De battle 2021

Dit najaar vindt de Plastic Whale Battle plaats in Rotterdam, Den Haag, Leiden en Haarlem!

Lees snel verder om te weten wat de klassen gaan doen.

Wat houdt the Battle in?

De deelnemende klassen gaan de strijd aan tegen de plastic soep en een te gek idee bedenken om hun school plasticvrij te maken. Via het volgen van een lesprogramma komen de leerlingen tot kennis en tot hun idee. De klas met het beste idee wordt via een stemronde die plaatsvindt in de herfstvakantie (van 16 tot 24 oktober) uitgeroepen tot de winnaars.

Als onderdeel van deze battle gaan we ook op tour met onze vloot om te gaan plasticvissen op de verschillende stadswateren. Hoe dat er uitziet? Check deze video:

Waarom de klassen meedoen

Met het team van de Plastic Whale Foundation zetten wij ons samen met kinderen uit groep 7 en 8 in voor een plasticvrije wereld via de #missieplasticvrijwater. Met als doel: kinderen bewust maken van het plastic soep probleem, door hen vooral te laten ervaren hoe zij onderdeel van de oplossing kunnen zijn. 

Ons doel: Dit jaar gaan we voor de tweede keer op tour met onze Battle naar nieuwe steden. En jullie kunnen meedoen. Want tja, er is gewoon niks leuker dan samen dingen doen voor een betere wereld, terwijl je ook nog avonturen beleeft én kunt winnen! 

Inhoud van het programma:
  1. Kick-off: Plastic Whale Foundation komt bij de deelnemende klas (groep 7 of 8) langs om een introductieles te geven. Daarna pakt de leraar de overige 3 lessen uit het lesprogramma op.
  2. Verzamel: Als onderdeel van het lesprogramma gaat de klas in samenwerking met de hele school, zoveel mogelijk zwerfafval en -plastic verzamelen.
  3. Vis: De deelnemende klas (groep 7 of 8) gaat een halve dag plasticvissen op boten begeleid door Plastic Whale Foundation.
  4. Verzin: Kinderen uit de deelnemende klas (groep 7 of 8) hebben inmiddels alles geleerd over de plasticsoep. Vervolgens bedenken ze een idee om hun eigen school plasticvrij te maken. Hierbij krijgen ze hulp via opdrachtjes.

Materialen die door Plastic Whale worden verzorgd:

  • Lesprogramma
  • Opdrachtkaarten

Ons motto is ‘Stop Talking, Let’s Start Doing!’ en daarmee zetten we iedereen in beweging voor de oplossing van de plastic soep. Waar wacht je nog op? Join us!

Facts and Figures
  • Doelgroep: Groep 7 of groep 8
  • Doorlooptijd Battle: 5 weken
  • Wanneer: Start in de laatste week september 2021
  • Deadline indienen idee:  donderdag 14  oktober 2021
De Battle 

De volgende scholen doen mee

Doe je ook mee?

Kom in actie!

Volg het lesprogramma!

Kom plasticvissen!