De Battle 

In 2019 hebben 24 scholen uit Den Bosch, Amsterdam, Zwolle, Utrecht, Groningen en Rotterdam voor plasticvrij water in hun eigen stad gestreden. Elke school heeft toen met 1 klas (groep 7 of 8) aan de Battle mee gedaan; de 24 klassen moesten in de afgelopen weken verschillende opdrachten uitvoeren. Zo ging de deelnemende klas in hun eigen stad plasticvissen, op de boten van Plastic Whale. Daarnaast heeft elke klas een tof idee bedacht om hun school plasticvrij te maken. Tot slot hebben alle 24 scholen 1 week lang zwerfafval verzameld. Voor elke opdracht krijgt de klas een bepaald aantal punten, en de klas met de meeste punten wint uiteindelijk de Battle. Benieuwd naar de winnaar? Scroll dan naar beneden!

Check de aftermovie om een beter beeld van deze spannende scholenstrijd te krijgen!

Winnaar de Battle

Vierentwintig basisscholen uit zes Nederlandse steden streden in 2019 tegen elkaar voor plasticvrije wateren. De Pro Rege School uit Amsterdam kwam als grote winnaar uit de bus. De leerlingen uit groep 8 verzamelden ruim 150 kilo aan zwerfplastic, visten meer dan 56 kilo op aan afval en blonken uit met hun creatieve idee om wegwerpplastic op school tegen te gaan, door zoveel mogelijk basisschoolleerlingen van duurzame broodtrommels te voorzien.

Naast dit idee van de Pro Rege School hebben de andere 23 deelnemende klassen stuk voor stuk hele toffe en creatieve ideeen bedacht om het plastic verbruik op hun school te verminderen. Wil jij meer weten over al deze ideeën?

Bekijk de ideeën

De battle foto’s:

DE BATTLE

DE EindsTAND

Ben jij benieuwd hoeveel kilo’s afval de deelnemende klassen van de Battle uit het water hebben opgevist? En hoeveel afval elke klas binnen 1 week heeft verzameld? Scroll dan naar beneden! Per klas kan je op deze pagina zien hoeveel kilo’s zij hebben opgevist & verzameld. Voor elk onderdeel van de Battle (het plasticvissen, het afval verzamelen en het verzinnen van het idee) wordt per klas maximaal 24 punten verdeeld. Om de puntenverdeling iets beter toe te lichten, nemen we het onderdeel plasticvissen even als voorbeeld: de klas met het meest opgeviste afval krijgt 24 punten, de klas die op de tweede plek eindigt ontvangt 23 punten en de klas met het minst opgeviste afval krijgt 1 punt.

Wil jij weten welke klas de Battle gewonnen heeft en hoe alle andere klassen uit de strijd zijn gekomen?