De Battle is gestart!

De aankomende weken strijden deze 24 scholen uit Den Bosch, Amsterdam, Zwolle, Utrecht, Groningen en Rotterdam voor plasticvrij water in hun eigen stad. Van elke school doet er 1 klas mee; de 24 klassen moeten de aankomende periode verschillende opdrachten uitvoeren. Voor elke opdracht krijgt de klas een bepaald aantal punten.

1. Verzamel: De hele school (groep 3 t/m 8) zet zich gezamenlijk in voor een schonere buurt. Alle kinderen gaan in hun eigen tijd (na school/in het weekeind) plastic & zwerfafval in hun buurt inzamelen. Door gezamenlijk met de hele school aan de slag te gaan tegen het probleem, worden alle kinderen, van jong tot oud, geïnspireerd en geactiveerd om actie te ondernemen! 

2. Vis: De klas (groep 7 of 8) gaat in hun eigen stad plasticvissen, op de boten van Plastic Whale. De klas met het meest opgeviste afval en plastic wint dit onderdeel van de Battle! Door het plasticvissen snappen de kinderen direct dat plastic afval niet thuishoort in het water en wanneer we ze laten zien dat je prachtige boten (de boot waar ze zelf in zitten!) kunt maken van het afval, zien ze direct in dat plastic een waardevolle grondstof is waar je gave, nieuwe producten van kunt maken.

3. Verzin: De klas (groep 7 of 8) bedenkt een idee om hun school plasticvrij te maken. Elke klas dient een idee in, met dit idee gaat de klas de strijd aan tegen de andere deelnemende klassen. De kinderen bedenken een creatief idee om hun school plasticvrij te maken! Hiermee worden de kinderen aangezet om te denken in oplossingen, waarmee de hele school wordt gestimuleerd om actie te ondernemen. 

Het volgen van het lesprogramma en een introductieles door Plastic Whale Foundation is onderdeel van de Battle.

Strijd mee met de Battle!

Volg het lesprogramma!

Kom plasticvissen!